logo nts

bekabeling en patchkasten installatie

Onze gecertificeerde medewerkers installeren alle voorkomende netwerk bekabeling voor datacenters en netwerkproviders.

Bekabeling en verbindingen zijn mede bepalend voor de prestaties van data netwerken. Zoekt u een specialist op gebied van bekabeling en patchkasteninstallatie of heeft u een compleet nieuwe infrastructuur nodig? Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van bekabeling nemen wij deze taken uit handen en adviseren wij u over de beste oplossingen voor een optimale structuur.

Glasvezel

Afhankelijk van uw vraag voeren wij patch werkzaamheden uit of de glasvezel kan met fusielassen worden geïnstalleerd. Onze installateurs zijn gecertificeerde fusie-lassers. Zij lassen glasvezel in zowel bestaande als nieuwe netwerken. Na de werkzaamheden controleren ze de gelaste verbindingen met OTDR-metingen. We kunnen uit een OTDR meting de volgende gegevens halen:

  1. De fiberlengte.
  2. De overdrachtseigenschappen en daarmee de demping.
  3. De kwaliteit van de lassen en connectoren.
  4. Fouten in het netwerk.

De resultaten worden in een OTDM-rapportage verwerkt. Dit OTDM-rapportage is uw bevestiging dat het geïnstalleerde glasvezelnetwerk in orde is.

UPT en FTP bekabeling voor datacenters en netwerkproviders

Voor datacenters en netwerkproviders installeren onze gecertificeerde medewerkers alle voorkomende netwerk bekabelingen, hierbij maken wij vaak gebruik van een 8-voudige samengeslagen U/UTP kabel. Na het aanleggen en installeren voeren zij ook het meten uit. U krijgt het meetrapport met de oplevering van het netwerk aangeleverd, waardoor u bent verzekerd van een goed werkend netwerk.

UTP

Heeft geen elektromagnetische afscherming (“shield”). Het is het belangrijkste type kabel voor telefonie en wordt heel veel gebruikt voor computernetwerken.
Cat 5, Cat 6, Cat 7, Cat 7A zijn de meest gebruikte type kabels die aan onze hoge verwachtingen voldoen.

FTP

Foiled twisted pair is een UTP kabel omringd door een folie waardoor de bescherming tegen elektromagnetische storing toeneemt.
Cat 5, Cat 6, Cat 7, Cat 7A zijn de meest gebruikte type kabels die aan onze hoge verwachtingen voldoen.